jeba

en känsla. inte lik en annan. en känsla som jag inte trodde existerade.
men vad vet jag.


idag är det fredag, och jag råkade liksom skita i att gå på eftermiddagsföreläsningen, tkr nog jag vet helt tillräckligt om droger och rusmedel redan. så nu har jag städat i lägenheten, diskat, packat väskan och tittat one tree hill, vilket sorgligt avsnitt, menade komma en tår mellan varven. jaa ja vet, det är bara en tv-serie, men en speciel sådan. helt underbar!

i onsdags var det kippis ja kulaus som gällde, för det var nämligen wasa by night och jag är härmed innehavare av en ful wbn tröja, men yeah wahtever, det var första gången jag var på wbn och det var funny!

igår hade jag lång skoldag, senare på kvällen spenderade jag lite quality time med Kix, inte en dag för tidigt skulle jag säga.

så smpningom blir det väl att hoppa i ärtan och köra hemåt.
xO



fröken sönder här hej

idag är en sån dag, då ja bara skulle vilja lägga mig ner och dö. idag är humöret verkligen på botten.
för att bara nämna några saker jag är irriterad på kan jag ju nämna tusen sidor att läsa och många idiotiska skoluppgifter, detta jävla regn och detta jävla väder, förkylningen som vägrar ge sig, brist på dans ; har liksom abstinens as hell kan säkert inte ens dansa mera, wannabe fjortisar, på att alla de jag tkr mest om inte finns här just nu utan långt borta, min rubbade puckade dygnsrytm (dötrött på kvällarna men somnar inte för 5 cent), och att jag känner mig som en egoistisk sur purken idiot för tillfället, men nångång ska det komma ut..



klantemmi på g, again

tänkte bara informera er om mitt lilla snedsteg ikväll. skulle tvätta bort sminket, tog min tub med sminkborttagningsmedel och skulle börja tvätta, började tycka att det kändes kladdigt på kinderna och tittade mig i spegeln och började gapflabba åt mig själv, jag hade kinderna full med tandkräm :D fattadest bara att jag skulle ha lagt det i ögonen. fortsatte sen i vanlig ordning :)

har för övrigt haft en trevlig skoldag och kväll bakom mig :)
de va allt, gonatt sötnosar ♥


i like


allt eller inget

nu just känner jag bara för att skriva av mig, om precis allt eller inget. troligen mest onödiga saker.
men det är ju just det jag har bloggen till för, för att jag skall ha någonstans att pränta ner mina funderingar och tankar, att ha någonting att läsa senare och att skriva är ren terapi för min del ibland. sen får andra avgöra om de orkar läsa och kommentera.

jag har idag påbörjat en hemuppgift, nämligen att läsa 3 kapitel ur boken vård&välbefinnande, boken i sig själv har hittills varit ett riktigt sömnpiller, t.ex för att texten är minimal och det kapitel jag håller på med nu är blahablaha och ganska självklara saker. men lugnt, har ju bara ca. 50 sidor kvar att läsa av den hemuppgiften, tjohej! skolan för övrigt börjar gå lite bättre nu har vi börjat med fler riktiga timmar som behandlar vården, och mindre introduktion till högskolestudier timmar som verkligen är döden själv. på måndag har vi också praktik för första gången. jag säger bara äntligen! fast det så bara gäller bäddning och tvättning denna gång. men skönt för mig som är en människa som tycker om att göra saker med händerna.

idag har jag även fått nya glasögon. och jag säger bara vad hände? prövade dom 2 ggr i butiken och hade dom hem på prov en dag, och dom var verkligen skitsnygga då! nu när det är glas i dem, och det sitter på min näsa påriktigt, så ser jag endast ut som en gammal tant, snyggt va?? indeed..

idag var jag även till minimani (som för övrigt fick en hel del nya namn i i skolan idag, antagligen i brist på annat och göra på vår såhäääääääääääääär långa matpaus) och var på jakt efter en korg att ha ved i, besticklåda, någon typ av hylla till wc, tavlor, gardinringar, gardiner, två taklampor och något jag inte kommer på nu. jag hittade endast korgen att ha ved i och besticklådan. blev lite sur ett ögonblick, men tänkte sen äh, får kika på stan imorgon, där jag slaviskt ska springa och söka efter halsdukar, flätade hårband och annat krimskrams åt min dear sister.

nu skulle jag skriva någon annat oviktigt men det glömde jag så vidare till nästa sak.
t.ex att jag har haft min första nykta vecka i vasa, gud vad skönt ändå! men det varade inte länge för nästa vecka är det dags för vasa by night, vilket kommer bli mest snurrigt i huvudet, för att sedan (iaf tror jag det) följande vecka följas av sitz, som av egen erfarenhet brukar bli, jaa, ganska snurrigt i huvudet det med.

för tillfället känner jag mig åter som en sopa, efter att har föklarat åt en stackars människa att nej, tyvärr säger mitt hjärta att detta inte är rätt. men jag menar, man kan inte vara med någon bara för att vara. och för tillfället trivs jag bättre som singel. jag reparerar mig själv så att säga från allt gammalt och tar igen det jag har missat. men jag hinner nog ännu. nu just njuter jag bara. av mig själv och att kunna göra precis som jag själv vill. hittar jag någon som får mitt hjärta att bulta 3000 gång per minut så då är det ju en annan femma. men den femman tar vi senare.


och sen för övrigt känner jag för att göra en riktigt riktigt radikal förändring med mitt hår. skulle vilja raka det pikulite på ett ställe, typ där framför örat. och senn klippa upp det ännu mer. men vågar jag? nej. eller så vill jag färga det typ knallrött eller platinablont. eller sätta dit en lång fet hårförlängning. men det kostar ganska många pengar det med. blä.


men nu ska jag titta på idol så lämnge det finns på nätet, saknar ju en apparat vid namn tv också. tungt.
bajbaj

...

You always say you hate to see me hurt, and you hate to see me cry. So all those times that you hurt me, did you close your eyes?

shööne




ikväll är det gym och simning på schemat med cissi,ulrika och emma, najjs!

dagenes wtf upplevelse

okej, idag när jag kom hem från besöket hos cindy stog min dörr till lägenheten öppen.. jag fick helt grym panik och tänkte NEEj jag har haft inbrott! jag sprang in i lägenheten och märkte till min stora förvåning att allt var precis som jag lämnat det när jag stack hemifrån.. alltså va? tänkte jag.. för jag lovar er, jag dubbelkollar alltid att jag har dörren ordentligt fast eftersom jag blivit småparanoid angående min ytterdörr som är en gammal trädörr med enligt mig sjäv inte så pålitligt lås.. så nu kan jag inte sluta fundera på hur dendär jävla dörren har kommit upp och jag kan heller inte sluta fundera på att inget är borta.. okej visserigen bor det endast jag och en till krappe i min trappuppgång men krappen i grannlägenheten hade ju kunnat stiga in och plocka åt sig vad han vill.. usch nej, får väl ringa min hyresvärd och önska mig ett bättre lås imorgon..

dödstrött

& sjuk.. det är vad jag är..

skall sammanfata händelserna sen senast eftersom det ändå känns rätt meningslöst att pladdra på så :

ledig fredag, jeppis, ut och köra, 50 års fest, städning, meningslös skoldag, grupparbete, internetlös, kaffe med jesper, långa telefonsamtal, x antal km på cykel and that's it.


efter gulis

såja, gulis var över, helt superduperkul :D idag var det mindre kul, beloppet på krapulakontot ökade med en dag. konstigt hur mycket jag har börjat lida av krapula sen jag flyttade till vasa. menhursomhaver hasade jag mig upp ur sängen i morse, och fick nästan börja dagen med att sjunga det snurrar i min skalle, för det gjorde det verkligen. for till skolan och trodde jag skulle dö periodvis. det gjorde ju inte saken bättre av att mina ben är helt vannsinnigt sjuka efter allt cyklande,springrundor, traskande på gulis igår o.s.v. men jag lever fortfarande och jag måste bara säga tummen upp för susannas fyllestoryn, trodde jag skulle gå sönder av skratt! cyklade sedan vingligt och slött hemåt, tog en powernap och efter det tillbringades följande 3 h med att göra klart mitt skolarbete om folkhälsolagen. snaaark. tog cykeln och for in till stan, påvägen dit mötte jag kix som hade sin gulis, jag köpte ett stekt ägg av dem för 5 cent och blev plötsligt bäst i vääääden! haha!
nu sitter jag hemma och har berättat om veckan åt min kära mor, hon har mest skrattat. imorgon är jag ledig, och det är jag resten av hälgen också. underbart! förutom att jag måste erkänna att jag saknar vasa redan. men snart är det söndag!

och nu kommer lite bilder från gårdagen.











tror btw jag borde putsa min lins eller objektiv eller vad det nu heter, alla bilder e ju helt suddiga ;o
men det var allt jag orkar bjuda på idag, hoppas ni har haft en toppendag!
































före gulis

sitter här och laddar upp med världens antagligen sämsta och mest sönderätna mat som någonsin uppfunnits, nämligen nudlar. men det var gott med majonäs på, å går snabbt :D har packat min rycksäck full med dricka och ska snart sticka till alko och köpa mutor och göra min redan för tunga väska ännu tyngre. men roligt ska det bli :D ska försöka fixa lite bilder om jag minns och hinner.

lateröööö

mest ingenting

alltså såhär trött på kvällarna har ja inte varit på gud vete när.. fullt upp hela dagarna! mycket att ta in i skolan och det finns mycket att göra och hitta på om kvällarna. men sover ju bara bättre då, skönt!

idag var jag med mina söta klasskompisar Cecilia och Ulrika på stan, sen kom jag hem och började städa i haha, högklackat! någon gång ska väl klackskohatande jag lära mig att stappla på de där skorna. okej det är snyggt med högklackat, men jag får helt sjukt ont i fötterna och ser alllmänt tokig ut i dessa verk. men en vacker dag.
sen for jag ut och springa, även denna sysselsättning ligger lågt på min saker jag tycker och göra lista, men jag ville bara ututut och röra på mig, och idag var det faktist riktigt skönt! sen umgicks jag me Victoria och Jannika en stund innan de stack till Ollis, jag dissade, min budget har liksom spruckit för lääänge sen.. konstigt hur duktig jag har blivit att bränna pengar på, ingenting?! okej denna månad har jag faktist haft en massa extra utgifter jag inte annars har, men ändå!

ääh nu ska jag dejta käraste john blund. najdinajt

låt fantasin flöda

heh, eller nåt i den stilen. började skoldagen kl. 9.15 efter en lååång natt med sömn. känns bra att inte ha morkkis över att gå till skolan på en måndag, just nu känns det bara roligt. vi hade social och hälsovård idag igen, vi skulle hålla på till kl.16 , vi slutade kl.13
emmi kom hem, sov två timmar, och vaknade inte ett dugg piggare.
kom på att jag var hungrig och stekte grisfilebiffar med koskenlaskija ost. namnam.
sen skulle jag vara aktiv studernade. vi hade en hemuppgift om folkhälsolagen. ögonlocken blev tyngre och tyngre och efter en lång stund men ganska så kort stund så gav jag upp. jahapp vad göra nu nu tänkte fröken då?
funderade hårt på att sticka till simhallen men gav upp den tanken med eftersom jag fortfarande var helt slut. cyklade iväg till Janicas och fixade ögonbrynen, sen cyklade jag runt hela halva staden med slutdestination Strandgatan. satt där en lång stund (en lång stund påriktigt) och tänkte på allt eller inget. sätt mig någonstans där det finns vatten, ett hav,en sjö, en vik, vadsomhelst där det är blått vatten och vågorna kluckar och jag blir som förtrollad. all stress rinner av mig. tillsist kom jag på mig själv att sitta där, på gränsen till en tår i ögat. but why tänkte jag? satt en stund till och funderade vad jag tänkt på och det slog mig att jag saknade stället,personen, folket som jag tillbringade början av mitt sommarlov i/med. nämligen kaskö. blev jävligt sur på mig själv och orkade inte sitta där som en surpuppa, så jag trampade vidare och for till prisma. jag handlade öl för min kommande gulis på onsdag. det blir nog endast roligt. kom hem och kände för att inte göra ett skit. därmed basta.

men nu ska jag avsluta detta spännande blogginlägg. imorgon blir det ollis. tjohej puss och kram



:(

alltså skulle seriöst kunna börja gråta nu! min hårdskiva har gått sönder! och det jag sörjer mest över är alla min bilder, de är borta nu.. har bilder ända från högstadie på min hårdskiva! och nu sitter jag här och är arg över att jag aldrig brännde bilderna nu som då på en skiva..
så om någon här vet om det finns något som helst sätt att rädda mina bilder så snälla säg!

piupiu

jag sitter nu här och inviger min nya,stora,mjuka mjukisbrallor. så sköna. hihi. intressant info? jaadå ;)
igår tog jag en nykter kväll, for till jeppis och beställde glasögonen, blir nog bra tror jag. sen for jag och hälsade på moster och kusinerna, sen och handla me mamma, efter det ut och köra med kusin Mira & hennes pojkvän Felix. alltså härremintid vad Jeppis är slött! efter en stund for jag med jeppoborna till pedros, oj vad jag har saknat dem!! sen hem. idag stänger jag på abc, tjoho... och det händer ju typ skitmycket idag :o
nåväl sparar ju pengar då istället.

nu har jag inget mer att komma med. så ha en trevlig hälg allihopa!

haha

kan bara inte låta bli att lägga upp dessa bilder. det var från i tisdags då vi skulle till ollis. när vi kom ut genom dörren östre regnet ner! hur löste vi detta? vi sätter våra halsdukar runt huvudet, leker påskhäxor hela vägen in till centrum :D kan inte ha sett annat än knappt ut!

sofias bilder sen.


 

från förfesten, och jag som aldrig ser normal ut på en bild :)

vecka 1 i vasa

tänkte återge lite av min första vecka i vasa. har inte hunnit vara så värst aktiv med bloggandet.

söndag flyttade till vasa och packade upp det mesta och skruvade ihop alla ikea grejjer med pappa. pappa använde huvudet, jag använde ingvars värdelösa ritningar, men jag fick ihop det ändå. på kvällen kom bästaste Benjamin på besök. det var roligt att se honom.

måndagen var ett kapitel för sig själv. det sket sig redan från morgonen, varmvattnet tog slut i duschen när jag hade hårinpackningen i, jag var skitnervös och det mesta gick käpp rätt åt skogen. i skolan var det infopåinfopåinfopåinfo, vi fick också träffa vår klass. enda jag hade i huvudet då var. ÅH NEJ jag pallar inte 3.5 år med 17 tjejer (vi har även 2 killar på klassen.) kom hem och sov ungefär 3 timmar och tyckte synd om mig själv, sen for jag ut på cykeltur, jag cyklade vilse. toppen! det blev många km på cykeln den dagen. det som ändå räddade min dag var ett besök hos Inez & Staffan.

tisdag var det exakt samma grej i skolan som på måndagen. en maaaaassssaaa info. så inget mer om det. kvällen tillbringades med Dani,Titti och Sofia, + x antal fler senare på kvällen. tanken var att vi skulle till ollis, men kön var till andra sidan gatan redan kl 20. så vi dissade och for till mällis istället. det var mycket folk där med.

onsdag hade vi svenska och pedagogik i skolan. vi vågade prata mer öppet i klassen idag så det kändes myycket bättre. pedagogikföreläsningen var dock det slöaste och mest meningslösa skitpratet jag hört i hela mitt liv. nå vi slutade och jag började bli upp i varv, på kvällen skulle vi nämligen med klassen till ollis, senare till fontana och köa i 2 timmar för att slippa på back to school. men jag lovar er, det här var det roligaste jag varit med om på lääänge. man lärde känna sina klasskompisar och det var helt sjukt mycke känt folk på fone. alla drinkar var -50%, så då får ni gissa själva hur full jag var. men fortfarande, det var helt skitkul!

idag är det torsdag, jag försov mig på min fjärde skoldag. klassen mobbade mig och tyckte jag såg krabbis ut. och ja, ja mådde som en sopsäck och var dötrött efter att ha sovit max 4 h. men vi hade social och hälsovårdspolitik på schemat. det var intressant! kvart över 11 fick vi gå hem. så det var en kort dag.

imorgon har jag en lektion om studiestöd på morgonen. vilket betyder jag skiter i att gå och lyssna på något jag redan har fått beviljat och sticker hem ikväll. ska ändå till läkaren i jakobstad imorgon.

min första vecka i vasa har på det stora hela varit helt suverän! jag gillar!

nu ska jag städa lite innan jag söker mig hemåt så shasha! 

RSS 2.0